Vol avontuur

Roadtrip Ierland #2 – Dublin

Jaaaaa, 28 april was het eindelijk zo ver: wij vertrokken naar Ierland. We begonnen met een weekend in Dublin en daar laat ik jullie graag iets van zien. Vandaag laat ik dus een aantal foto’s zien en geef ik jullie een aantal tips. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Er is genoeg om te vertellen over wat wij meemaakten, maar ik richt me vandaag op de dingen die we hebben bekeken. Onze tips voor Dublin, dus. Hier komen ze….

1. Trinity college

Wanneer je Ierland intypt op Pinterest of Google komt de prachtige bibliotheek van Trinity college direct naar boven. Als neerlandica moest ik natuurlijk een bezoekje brengen aan deze plek. Dit was gelukkig de eerste plek die wij op zaterdagochtend bezochten. Na een leuke rondleiding van een studente was het ein-de-lijk tijd om te gaan kijken. WAUW! Ik vond het echt ontzettend leuk om er rond te kunnen lopen. Helaas mag je de boeken niet aanraken, maar dat je the book of kelts kan bekijken was wel weer een mooie goedmaker.

Kosten: €14.00.
Ik vond het de kosten meer dan waard!

 

2. De Guinness brouwerij/museum

Als je in Dublin bent moet je eigenlijk wel een bezoekje brengen aan dit museum. Het gebouw in de vorm van een bierglas met als bovenste verdieping een bar met buitenmuren die compleet van glas is leuk vormgegeven. Wanneer je geïnteresseerd bent in bier (en dan vooral in Guiness) moet je er zeker heen. Tegelijkertijd vond ik het een klein beetje tegenvallen. De tour door het museum viel me een beetje tegen na het bezoekje aan De Koninck in Antwerpen. Daarnaast was het er ontzettend druk. Hierdoor was de tour soms niet te volgen én de bar was zo vol dat we bijna niet van het uitzicht konden genieten. De gratis pint Guiness die je krijgt bij je ticket was wel de moeite waard en het was wel erg gezellig!

Kosten: €20.00. Boek de tickets vooraf om de wachtrij te voorkomen.
Aangezien je ook een Guinness krijgt voor dit bedrag vallen de kosten wel mee. Tegelijkertijd vond ik het jammer dat je voor die prijs in een overvol museum rondloopt.

3. Arthur’s Pub

Tijdens onze zoektocht naar een leuke plek om te eten kwamen we bij Arthur’s pub terecht. Het eten was er goed, we kregen er ruime porties en de prijzen waren ook nog eens erg fijn. We moesten wel even wachten op onze tafel (die een beetje aan de krappe kant was), maar de sfeer was er erg goed. Ik zou het je zeker aanraden om hier een hapje te gaan eten!

4. Phoenix park

We moesten er een stukje voor lopen en helaas begon het aan het einde van de wandeling te regenen, maar dit park is zeker de moeite waard. Het is erg uitgestrekt en je kan er heerlijk wandelen. Bezoek het zeker eens op een rustige zondagmiddag.

5. Zoek een gezellige pub op.

Helaas hadden we er niet genoeg tijd voor, maar als je in Dublin bent weet je wat je moet doen: een pub bezoeken. Wij bezochten er een op zaterdagavond, maar die was vrij modern en groot. Ik zou je toch aanraden een pub te zoeken met live muziek (spoiler: wij deden dit aan het einde van de week en het was leuk).

Wat zijn jouw tips voor Dublin? En wat wil jij zeker nog bezoeken? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

1 Reactie

  • Reply Annemarie 29 mei 2017 at 20:55

    JEEJ leuke blog!

  • Reactie