Vol avontuur

Roadtrip Ierland #3 – de roadtrip

 Onze roadtrip door Ierland heeft mij, William, enorm verrast. We hebben veel leuke dingen meegemaakt, avonturen beleefd en veel mooie dingen gezien. In deze blog wil ik dan ook onze leukste bestemmingen en mooiste avonturen delen. Benieuwd, naar onze roadtrip door het prachtige Ierland? Lees dan snel verder.

Dag 3 Kinsale.

Na gezellig weekendje in Dublin was het tijd om Ierland verder te ontdekken. We hadden een auto gehuurd bij Europcar en moesten deze afhalen op vliegveld in Dublin. Na een zenuwachtig momentje bij de balie, omdat de creditcard niet voldoende saldo had mocht ik mijn eerste kilometers maken in onze gehuurde Ford Fiasta. Met een goed geüpdatet navigatiesysteem van thuis was het links rijden na 10 minuten rijden al heel normaal geworden.
Een tip voor het links rijden: niet te veel verhalen op internet lezen en gewoon doen. Binnenkort zal ik er een uitgebreidere blog over schrijven.

Na een autorit van drieeneenhalf uur kwamen we ‘savonds aan bij onze Airbnb in het kleine havenstadje Kinsale dat onder Cork ligt. De avond dat we daar aankwamen waren net de Kinsale7s afgelopen. De Kinsale7s is een groot rugby toernooi. Omdat we nog niet gegeten hadden moesten we dus het stadje nog in voor een restaurant om het avondeten te bemachtigen. Je kan misschien al raden, maar het was één grote feestvreugde in het stadje. Na wat rondgelopen te hebben kwamen we een Indischrestaurant waar de kampioen zat van die dag. Het was een gezellig bedoeling tijdens het wachten op ons het avondeten (Kebab en friet). Helaas waren de volgende dag geen wedstrijden anders we zeker een wedstrijdje aangedaan.

Dag 4 Kinsale en Tralee

Na een goede nacht geslapen te hebben, gingen we Kinsale verder ontdekken. Die maandag was de dag van de arbeid en dus een vrije dag voor iedereen in Ierland. Het was dag die dag dus wederom gezellig druk in Kinsale. We bezochten onder andere Charles Fort, een verdedigingsbouwwerk uit de 17 eeuw, dat werd gebruikt om Nederlanders en Engelsen buiten de stad te houden. Hieronder een aantal foto’s van het gezellige en mooie Kinsale.

Na de lunch vertrokken we alweer verder om verder te rijden naar Tralee. Volgens Google maps zou dit een rit van twee uur moeten zijn, maar we wisten inmiddels dat dit niet zou kloppen. Drie uur zou een betere schatting zijn. Volgens de navigatie kan je overal 80 rijden maar met weg met scherpe bochten reden we al snel wat minder hard. Na rit van drie uur kwamen bij onze cottage aan in Tralee. Dit was mijn favoriete huisje van de roadtrip.

We boften wel met deze overheerlijke scones.

Dag 5 Tralee

Voor deze dag stond de Ring of Kerry op de planning, maar door advies van de aardige eigenaar van de Airbnb besloten we de Dingle Peninsula te rijden. Dat bleek een erg goed advies te zijn, want het was een een fantastische route met bergpaadjes, cliffen, strandjes en gezellige dorpjes. Hieronder een kaart met de route die wij ook ongeveer hebben gereden. De hoogtepunten op deze dag waren Dingle, Brandon Point en Connor Pass. Kijk en geniet van onderstaande foto’s.

Volgende week komt de volgende Roadtrip blog online.

Zou jij na het lezen van deze blog een bezoekje aan Ierland willen brengen?

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie