Leuke dingen

Stoor jij je ook zo aan plastic om je groenten? Dit is de oplossing!

Een van mijn goede voornemens voor 2016 was minder afval produceren. Dit bleek moeilijker dan ik had gedacht. In Gouda is er geen verpakkingsvrije winkel en door de chaos rondom mijn studie was het som erg lastig. De supermarkt was dan de ideale oplossing, maar de supermarkt ligt ook vol met plastic…

Sommige dingen zijn in de supermarkt misschien niet te verkopen zonder plastic, maar bij groenten verbaas ik me er toch altijd over. In het bijzonder bij de biologische groenten. Ze zijn tenslotte zo milieuvriendelijk verbouwd. Wanneer ze dan met een grote berg plastic in de supermarkt terecht komen is dat zonde van de besparing.

Maar door dat plastic zijn de groenten toch langer houdbaar?

Dat klopt, maar misschien moeten we kopen om te eten en goed bedenken wanneer we iets willen eten. Ik koop mijn groenten tegenwoordig op de markt en neem ze mee in mijn eigen zakjes. Zonder plastic kan ik ze prima een week bewaren. Soms zelfs langer. Ik denk dus dat we vooral goed moeten plannen wat we willen eten. Dat heeft veel meer effect.

Je hebt een punt. Je hebt een oplossing voor het plastic zei je?

Inderdaad. Een hele eenvoudige. Een laser is voldoende. Zo hoeven er geen verpakkingen meer om je groenten en kan je wel zien dat ze biologisch zijn. Ideaal lijkt me zo.
Dit filmpje geeft meer uitleg, kijk maar.

Wat vind jij van dit idee? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie