Leuke dingen

3x Waarom ik street art zo fantastisch vind.

Over graffiti kunnen we een heleboel zeggen. Het maakt gebouwen lelijker, kost veel om verwijderd te worden en wanneer er veel graffiti op een muur zit is het ook niet altijd even mooi. Toch vind ik street art ontzettend tof. En vandaag leg ik jullie uit waarom. Ben jij benieuwd waarom? Lees dan snel verder!

Misschien is het als eerste handig om uit te leggen wat het is. Ik heb daarom een goede definitie voor jullie opgezocht, zodat het direct duidelijk is.

Street art is an original type of art that we can find only in the streets. Many people don’t recognize this artwork like art and sometimes people relate this art with vandalism. STREET ART includes different kinds of terms, for example, graffiti artwork, stencil graffiti, sticker art, wheat pasting and street poster art…

The artist usually tries to leave the same kind of message like political issues, feelings, their emotions … And these expressions are exposed in the street where all the people can enjoy and valuate them. Usually the people who do it, are anonymous and we can refer to any person when we admire one of their works of art.

Bron.

Voor mij zijn er een aantal redenen waarom ik street art zo waardeer. Ik heb een aantal van mijn eigen foto’s toegevoegd, maar ook een aantal voorbeelden van Pinterest. Ik hoop dat jullie de afbeeldingen net zo leuk vinden als ik!

 1. Street art maakt lelijke gebouwen een beetje mooier

Grijze kantoorgebouwen, lelijke scheuren in een muur of een lelijke brandblusser. Met een beetje fantasie worden het opeens mooie kunstwerken die jou aan het lachen maken op een regenachtige dag. Ik heb een aantal voorbeelden opgezocht die mij in ieder geval een grote glimlach gaven.


Bron van deze afbeeldingen: pinterest.

2. Street art heeft een boodschap

Soms is kunst gewoon een hele subtiele manier om iets duidelijk te maken. Ik heb een aantal subtiele voorbeelden gevonden die jullie zeker kunnen waarderen.

Gezien in Boedapest (2014)

3. Street art toont creativiteit

Er zijn zoveel toffe, creatieve voorbeelden te vinden en deze wilde ik zeker nog even met jullie delen!

Bron afbeeldingen: Pinterest

Waar is Wally? Wij vonden hem in ieder geval in Nijmegen!

Tot slot: Banksy

Wanneer we het over street art hebben, kunnen we een naam niet overslaan: Banksy. Deze Britse kunstenaar schildert regelmatig op muren. Wikipedia zegt het volgende over zijn werk en ik denk dat dat inderdaad wel klopt.

Zijn werk op straat trok al snel de aandacht van de media. Banksy’s werk karakteriseert zich door zijn pakkende en humoristische beelden, in combinatie met slogans. De boodschap is doorgaans pacifistisch, antikapitalistisch, tegen de gevestigde orde en voor vrijheid. Hij schildert vooral dieren (zoals apen en ratten) en mensen (onder anderen politieagenten, soldaten, ouderen, kinderen). Hij maakt daarnaast stickers, sculpturen en cd-hoesjes (onder andere voor het Blur-album Think Tank). Een terugkerend thema in zijn werk is verder het aanpassen van bestaande kunst waardoor de aard van het stuk radicaal verandert.

Bron: Wikipedia

Meer zien? Wij hebben een leuk pinboard gemaakt met meer afbeeldingen.

 

Wat vind jij van street art?

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie