Vol avontuur

Drie handige apps om to-dolijstjes te maken

Als ik een drukke dag heb voor werk of school maak ik graag to-dolijstjes. Nu ik volgende week ga beginnen met afstuderen ga ik waarschijnlijk nog meer gebruik maken van deze lijstjes om alle stappen van het afstuderen bij te houden. Vandaag deel ik drie handige programma’s om to-dolijstjes in te maken die ik erg prettig in gebruik vind.

Wunderlist
Een handige app om je to-dolijstjes te maken die je zowel op mobiel als op computer is te gebruiken. Het handige aan deze app is dat je de lijstjes die je hebt gemaakt ook kan delen met anderen en je op die manier een gezamenlijke to-do lijst kan aanmaken. Ik gebruik deze app vooral voor een weekoverzicht, zodat ik weet wat de grote lijnen van de week zijn.

Trello
Trello is voor de meeste niet bekend, denk ik. Sinds vorig jaar gebruik ik deze online tool om projecten voor school te plannen. Trello is een soort van online whiteboard waar iedereen aantekeningen, planning, en post-its met to do’s op kan zetten. Per project kan je een bord aanmaken dat meerdere kolommen bevat. Iedere kolom heeft een titel en daaronder kan je verschillende taken of activiteiten onder zetten. De taken of activiteiten kan je gemakkelijk verschuiven naar de volgende kolom. Kortom, een ideale online tool om samen met je projectgroep je project stappen te organiseren.

trello
Momentum
Momentum is een handige extensie voor Google Chrome die een saai tabblad omtovert tot iets tofs. Hoe vaak per dag maak jij een nieuw tablat aan? Als ik naar mezelf kijk heel erg vaak. Zonder Momentum krijg je waarschijnlijk een saai wit Google invoerveld en de meest bezochte websites. Als je Momentum download krijg je er iets moois en handigs voor terug. Je krijgt een gave foto te zien en een inspirerende quote, maar ook een handig to-dolijstje dat je gemakkelijk kan aanvullen en afvinken. Zo wordt je elke keer als een je nieuw tablet opent gewezen op je to do lijstje.

Maak jij gebruik van een to-dolijst?

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

2 Reacties

 • Reply Hester 27 januari 2016 at 20:10

  Ohhhh ideaal! Ik was ook bezig met het rondkijken naar verschillende applicaties voor het afstuderen, maar heb nog geen perfecte gevonden. Ik ga Momentum eens uitchecken!

  • Reply William 27 januari 2016 at 20:29

   Ha Hester,
   Momentum zeker het checken waard. Als ik nog een toffe tool vind hoor je van mij.

  Reactie