Vol avontuur

Toch geen nieuwe studie? Tijd voor een update

In een van de laatste berichten die ik schreef, vertelde ik over mijn nieuwe opleiding. Ik zou de mijn onderwijsbevoegdheid gaan halen en gaan werken als docent. Sinds ik aan die opleiding ben begonnen is het hier erg stil geweest. Vandaag vertel ik wat er allemaal is gebeurd en hoe het nu met me gaat.

Tegenvallers

Ondanks mijn enthousiasme over mijn nieuwe studie en mijn nieuwe baan, vielen er veel dingen erg tegen. De studie om mijn onderwijsbevoegdheid te behalen was ontzettend interessant, maar mijn baan was erg zwaar. In de afgelopen periode merkte ik dat het volgen van een opleiding erg pittig was naast een baan. Zeker wanneer je nog geen ervaring hebt in het onderwijs. Ik heb in de afgelopen periode dan ook hard moeten werken (vandaar ook de stilte hier op de blog).
Naar de herfstvakantie toe kwam mijn eerste dieptepunt. Toch besloot ik, na een gesprek met mijn begeleiders, dat ik graag door wilde gaan. Het onderwijs was toch mijn droom?! Helaas bleek dat dieptepunt niet mijn enige dieptepunt te zijn. Drie weken geleden kwam er een nieuw dieptepunt. Deze keer had ik niet meer de energie om te vechten voor mijn droom. Ik was vermoeid en had bijna geen energie meer. Vond ik het onderwijs eigenlijk wel zo leuk? Ben ik wel geschikt om met tieners te werken? Vind ik het maken van lesplannen wel leuk? Ik besloot te stoppen met mijn opleiding en nam ontslag. Ik moet nog een paar dingen afronden en dan is deze periode afgesloten…

En nu?

Om eerlijk te zijn heb ik nog geen idee. Nadat ik had besloten dat ik wilde stoppen, dacht ik dat ik in februari zou willen beginnen met de reguliere lerarenopleiding. Dat zou betekenen dat ik stage zou gaan lopen en de opleiding nogmaals zou gaan volgen. In de afgelopen twee weken heb ik echter besloten dat ik dit niet ga doen. Of ik ooit nog in het onderwijs wil werken weet ik niet. Misschien besluit ik in de komende periode dat ik in september nogmaals wil beginnen, maar dit kan ook over vijf jaar zijn of nooit. In de komende periode ga ik hard zoeken naar een nieuwe baan. Ik ben heel benieuwd welke uitdaging ik ga vinden. Ik heb er zin in, maar spannend is het zeker wel!

 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

2 Reacties

  • Reply Toch een paar goede voornemens? - 4 januari 2017 at 07:29

    […] mijn vorige post hebben jullie kunnen lezen dat mijn opleiding tot docent helaas niet gelukt is. In ieder geval […]

  • Reply 3x Dingen die je hoort in de kaaswinkel - 29 juni 2017 at 11:48

    […] ik met mijn baan stopte had ik natuurlijk opeens heeeeeeeeeeeeeeel veel vrije tijd. Ik ging eerst nadenken over wat ik nu […]

  • Reactie