Vol plezier

Verhuizen – deel 1

Over 1,5 week krijg ik de sleutel van mijn nieuwe huisje. Super spannend natuurlijk en er moet nog genoeg gebeuren voordat ik er kan gaan wonen. Niet alleen mijn nieuwe huisje moet even opgeknapt, maar ook mijn oude huis moet weer helemaal in orde worden gemaakt. Mijn spullen zijn er, op wat kleine dingen na, helemaal uit, maar toch zijn we nog lang niet klaar. Vandaag laat ik jullie iets zien van alle voorbereidingen van de afgelopen tijd. 

Het begon met de beslissing om te gaan verhuizen. We konden niet langer met drie mensen in mijn studentenhuis blijven wonen waardoor het te duur was. Ik besloot toen om in mijn eentje een nieuw huisje te gaan zoeken, in Gouda. Op die manier woon ik centraler en kon ik sneller een woning vinden. In Rotterdam bestond de kans dat ik aan de andere kant van de stad iets zou vinden waardoor ik ten minste 1.5 uur onderweg zou zijn naar Leiden. Vanuit Gouda ben ik even snel in Leiden, vrij snel in Rotterdam en woon ik om de hoek van mijn werk. Ook mijn ouders en William zijn dichterbij, dus dat is helemaal top! Helaas moet ik wel veel vrienden achterlaten in Rotterdam…

2015-08-02 07.44.01

Vervolgens moest ik een huisje gaan zoeken en de huur van mijn huis opzeggen. Het huisje was vrij snel gevonden en de huur opzeggen was ook niet heel lastig. Nadat dit allemaal geregeld was moest ik ook mijn energie, water, internet en andere abonnementen in Rotterdam opzeggen. Dat was meer werk. Internet en water gingen vrij eenvoudig. Voor de Eneco moest ik meer moeite doen. Uiteindelijk neem ik mijn abonnement mee naar Gouda, anders moesten we een boete betalen en daar hadden we niet heel veel zin in.

Op dit moment moeten we het huis nog schoonmaken en zijn er nog een heleboel kleine dingen die moeten gebeuren, maar ik heb ook een heel aantal leuke dingen die ik mag gaan doen. In mijn nieuwe huisje moet er namelijk nieuw behang op de muur en er moeten nieuwe meubels in, aangezien het erg klein is. Die meubels ging ik een paar weken geleden met William, mijn moeder en mijn zusje uitzoeken. Als ze staan zal ik er meer van laten zien!

Komende week ga ik eerst nog schoonmaken en de sleutel inleveren. Als ik de sleutel van mijn nieuwe huis heb horen jullie meer!

2015-08-05 07.35.35

 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

2 Reacties

  • Reply Verhuizen naar Gouda - deel 2 - 5 september 2015 at 19:02

    […] jullie eerder al hebben kunnen lezen, ga ik naar Gouda verhuizen. Afgelopen woensdag moest ik het contract […]

  • Reply Verhuizen naar Gouda - deel 3 - 2 november 2015 at 10:48

    […] vorige updates vind je hier en […]

  • Reactie