Leuke dingen, Vol plezier, Wonen & inrichting

Vijf redenen waarom je een bezoek aan de kringloop niet mag missen.

Waarschijnlijk weten jullie wel dat wij gek zijn op kringloopwinkels, rommelmarkten en vintage beurzen. Vandaag delen wij met jullie waarom wij de kringloop graag een bezoekje brengen. We hopen dat jullie na het lezen net zo enthousiast zijn als wij. Lees snel verder om te lezen waarom de kringloop jouw bezoekje meer dan waard is. 

1. Het is goedkoop

Het eerste punt heeft eigenlijk geen uitleg nodig. Zoek je nog een paar borden, glazen of wat bestek voor een feestje? De kringloop is super goedkoop en je vindt er ook nog bijzondere items. Zo vonden wij Risk voor 5 euro. Helemaal compleet. Koopje, toch?

2. vintage

Nieuwe items die we ‘vintage’ noemen zijn veel minder leuk dan een mooie, unieke vintage vondst in een kringloop. Je hebt er geduld voor nodig, maar als je dat hebt vind je er wel de mooiste schatten. Zo kocht ik een schattige krantenbak, een oud jurkje en kocht William een tof trainingsjack. Het jurkje en jack kochten we bij winkels die alleen maar kleding verkopen. Allemaal tweedehands, dus helemaal top. Dat brengt ons bij het volgende punt.

3. Je geeft items een tweede leven

Weggooien is vaak zonde, omdat spullen nog helemaal goed zijn (of maar een klein beetje opgeknapt moeten worden). Op deze manier worden er veel minder grondstoffen gebruikt en spaar je het milieu.

4. Iets nieuws van maken

Je kan een kast of stoel kopen, opknappen en verven. Zo maak je, je aankoop helemaal naar je eigen zin voor een fijn prijsje. Hierbij moet je natuurlijk wel goed opletten wat je betaalt voor wat je koopt. Onze tip: kijk door de kleur van een kast/stoel of tafel heen en kijk vooral naar wat het kan worden in de kleur die past bij jouw interieur.

5. Originele schatten

Misschien heb ik dit in de vorige punten ook al wel genoemd, maar ik wil het toch nog wel apart noemen. Je moet een beetje geduld hebben en goed zoeken tussen de spullen die er staan, maar er staan soms ontzettend leuke dingen die de moeite waard zijn.

Spring dus snel achter je computer vandaan en begin vandaag nog met zoeken naar jouw eerste kringloopschat.

Ben jij ook zo’n fan van de kringloop?

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie