Uitdagingen

Over de vijftig boeken die ik ga lezen #1

Zoals jullie hier hebben kunnen lezen, wil ik dit jaar vijftig boeken gaan lezen. Inmiddels heb ik al een redelijk aantal boeken gelezen en daarom wilde ik de pareltjes én de echte tegenvallers met jullie delen. Inderdaad, er zaten helaas ook een aantal tegenvallers tussen en die wil ik ook met jullie delen, want dan kan je die in de kast laten staan. Benieuwd welke boeken ik heb gelezen? Kijk dan snel verder!

Zoals je zal zien staan er veel makkelijke ‘romannetjes’ op mijn lijstje. Ze lezen makkelijk weg en er gebeuren vaak weinig onverwachte dingen. Tijdens mijn studie las ik die vrij weinig, dus daar neem ik nu lekker de tijd voor. Er staan ook opvallend veel christelijke boeken tussen, gewoon omdat die vaak ook zo lekker makkelijk weg te lezen zijn.

Toppers

Alex Boogers – Alleen met de Goden

Dit boek was me meerdere keren aangeraden en maakte de verwachtingen zeker waar. Wat een prachtige roman! Zeker de moeite van het lezen waard. Vanaf de eerste bladzijde zat ik in het verhaal van Aaron Bachman. Zijn strijd om zijn leven te leven en de stappen die hij zet om uit de armoede te komen zijn op een rauwe en prachtige manier verwoord.

Irma JoubertKronkelpad en Pontenilo  

De boeken van Irma Joubert blijven me raken. Ze lezen heerlijk weg en lopen altijd goed af, maar zijn zeker niet voorspelbaar. De goede afloop betekent namelijk niet dat alles gaat zoals je zou verwachten. Tijdens het lezen van Kronkelpad heb ik dan ook stiekem zitten huilen om de gebeurtenissen. De boeken van Joubert zijn zeker een aanrader wanneer je van Zuid-Afrika, geschiedenis en prachtige levensverhalen houdt. Kortom, een aanrader voor iedereen.

Anne-Gine Goemans – Honolulu king 

Ook dit boek is door anderen aangeraden en ook nu weer hadden ze helemaal gelijk. Het verleden van de voormalige Honolulu King Hardy blijken bijzonder en zullen je ook na het lezen niet loslaten, want wanneer je net denkt alles te begrijpen blijkt alles toch anders dan gedacht. Het boek laat je niet alleen het leven en verleden van Hardy zien, maar ook dat van zijn kleindochter en het leert ons ook iets over de geschiedenis. Redenen genoeg dus om dit boek te gaan lezen.

W. Paul Young – Eva en De oversteek 

De boeken van Young laten je God zien zoals je nog niet eerder naar Hem hebt gekeken. Young beschrijft aspecten van het geloof waar je normaal niet over na zou denken. Ze geven mij altijd veel nieuwe energie en laten me de mens zien zoals ze bedoeld was. De prachtige schrijfstijl van Young maakt deze ervaring helemaal af. In één woord: prachtig.

Goed

Tim Keller – Goed werk!

De boeken van Keller blijven mij inspireren. In dit geval gaf het boek mij  een goed gefundeerde visie op werk. Moet je als christen perse bij een christelijk bedrijf werken? Hoe ga je om met bepaalde beslissingen en wat maakt je als christen anders op de werkvloer? Een ontzettend leerzaam boek, maar je moet er wel even voor gaan zitten. De werken van Keller lees je namelijk niet zo makkelijk weg. Toch is het boek zeker de moeite waard, want het is praktisch én goed onderbouwd.

Marie Kondo – Spark Joy 

Kondo laat je nadenken over opruimen en organiseren zoals je zelf nog nooit hebt gedaan. Na het lezen van haar eerste boek, Opgeruimd!, was ik erg benieuwd naar haar tweede werk. Ook hierin inspireerde ze me om op een andere manier te kijken naar de dingen die ik in mijn huis wil hebben. De belangrijkste regel is namelijk dat de spullen die je hebt je vreugde moeten geven. Door de adviezen van Kondo kon ik een hele berg boeken, papierwerk en frutsels weggooien. Het gaat namelijk niet alleen om opruimen, maar ook om de manier waarop je dat doet. De juiste manier zou je namelijk helpen om nooit meer in de rotzooi te eindigen. Ik ben nog altijd hard bezig, maar ik hoop echt dat haar adviezen me in ieder geval de goede kant op geholpen worden. Misschien word ik ooit nog een klein beetje een minimalist.

Oké

 Kristy Cambron – Geen musje zal vallen

Overduidelijk een christelijke roman. Toch was deze roman fijn om te lezen. Het verhaal had een aantal onverwachte wendingen, omdat de twee verhaallijnen op prachtige wijze worden verbonden. Hoewel het verhaal, waarbij de Tweede Wereldoorlog en het heden worden verbonden, soms wat onwaarschijnlijk was, laat ook dit boek weer iets van onze geschiedenis zien. Gewoon een fijn boek voor op een vrije zondagmiddag; een christelijk boek dat makkelijk weg te lezen is en dat niet kunstmatig is volgestopt met christelijke verwijzingen.

Janneke de Leede – Eerlijk omgaan met je leven, je lijf, je wereld

Dit boek is eigenlijk niet blijven hangen. Voor wie nog weinig weet van fair trade en duurzaamheid is het zeker een waarheid, maar voor mij voegde het weinig toe. Ik vond het leuk om het boek te lezen, maar vond het fijn dat ik het gewoon had geleend bij de bibliotheek.

Jane Kirkpatrick – Web van herinneringen

Dit had een prachtig boek over de pioniers in Amerika kunnen zijn. De zendelingen die aan het werk gingen onder de indianen, maar Kirkpatrick heeft veel steekjes laten vallen. Het perspectief dat bij Eliza lag maakte het soms wat verwarrend, omdat er soms toch meer gezegd moest worden dan zij direct wist. Daarnaast was het einde van het boek erg rommelig waardoor het voelde alsof er een deadline gehaald moest worden of dat er niet meer pagina’s gevuld mochten worden. Wat mij betreft hadden de dagboekpagina’s van de overleden moeder korter gekund en was het boek krachtiger geweest wanneer de christelijke boodschap er wat minder overdreven aan toegevoegd was. Nu voelde het soms wat geknutseld, namelijk. Een gemiste kans, maar geen reden om het boek niet te lenen wanneer je een eenvoudig te lezen boek zoekt voor je vrije zondagmiddag.

Tegenvallers

Lena Dunham – Not that kind of girl

Na alle positieve recensies over dit boek was ik erg nieuwsgierig geworden. Ik had ontzettend hoge verwachtingen en begon met veel plezier aan het boek. Helaas kon het de hoge verwachtingen niet waarmaken. De verhalen waren soms langdradig, de anekdotes maakten me niet aan het lachen en de vertaling was soms wat beperkend. Ik heb het boek niet uitgelezen en dat zegt bij genoeg, want dat gebeurt niet vaak.

Benieuwd naar de boeken die ik lees, heb gelezen en de boeken die ik nog wil gaan lezen? Via Goodreads kan je dit allemaal volgen! Er staan in ieder geval nog genoeg boeken op mijn lijstje!

Deze blog heb ik al een paar weken geleden geschreven, dus ik heb inmiddels al meer gelezen. Die boeken zal ik een volgende keer noemen. Nu al benieuwd? Kijk dan op Goodreads!

Welke boeken wil jij nog gaan lezen? 

Let op: de linkjes naar de boeken zijn affliatlinkjes. Op die manier verdienen wij een ietsiepietsebeetje als jullie een boek kopen, maar jullie betalen er niet meer voor.

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

3 Reacties

 • Reply Monique | WritingMonique 29 maart 2017 at 12:28

  Jeej! Ik wil dit jaar ook 50 boeken gaan lezen :)! GO US! 🙂 Ik ga je volgen op Goodreads 😉

  • Reply Monique | WritingMonique 29 maart 2017 at 12:30

   Ohnee! Ik kan je niet vinden op Goodreads :O! Kun je mij misschien toevoegen? Ik heet WritingMonique 🙂

   • Reply Andrea 29 maart 2017 at 16:08

    Leuk! Succes met lezen. Ik ga je volgen 🙂

  Reactie