Vol smaak

Vriendje van een vegetariër

Zoals de meesten wel weten probeert Andrea zo veel mogelijk vegetarisch te eten. Een leefstijl die ik, William, maar apart/bijzonder vond, maar waar ik mee heb leren leven. Ben je benieuwd hoe ik het overleef met een vegetariër? lees dan snel verder!

Als echte vleesliefhebber ben ik opgegroeid met de vele gehaktballen van mijn moeder. Daarnaast hou ik graag van een warme snack bij mijn patat en barbecue ik in de zomer het liefst elk weekend met vrienden. Maar hoe kom je aan je lekkere stukje vlees bij je avondeten als je vriendin vegetariër is? Andrea doet meestal de boodschappen en die vertikt het om vlees te kopen als er niet op de verpakking staat dat het vegetarisch ‘vlees’ is. Jullie zullen misschien nou wel denken: “hoe overleef je het met zo vriendin?” Het antwoord is vrij simpel: ik heb mij er een beetje aan toegeven. Ik heb het vegetarische vlees een kans gegeven en het is mijn redelijk goed bevallen.

Aanraders van een vleesliefhebber.

Op het gebied van vegetarische producten in de supermarkt wordt de keuze elke maand wel weer groter. Aan het begin waren het vooral kaasschnitzels, loempia’s en groenteschnitzels die s’avonds in de pan lagen te bakken. Maar tegenwoordig is onze koelkast gevuld met gehakt (dat niet lijkt op een gepureerde koe), kipstukjes, gehaktballetjes, satéschnitzels en mini frikandellen. Het aanbod in de supermarkt wordt dus steeds groter en de kwaliteit wordt ook steeds beter.

Kortom, het vriendje van een vegetariër zijn is nog niet zo verkeerd. Maar helemaal vegetariër, net als Andrea, word ik niet. Daarvoor geniet ik nog veel te veel van een lekker biefstukje op de zondag bij mijn (schoon)moeder.

Ben jij ook een vriendje van een vegetariër en heb jij nog goede tips? Laat het mij weten. Ik geef (bijna) alles een kans 🙂

Eet jij ook wel is vegatarisch? En wat is jouw favoriete vlees vervanger.

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie