Vol plezier

Waarom een avondje De Doelen zo fijn is

Gisteravond was het eindelijk zo ver. Samen met drie meiden van mijn dispuut ging ik eindelijk naar De Doelen, het concertgebouw in Rotterdam om naar het Rotterdams Philharmonisch orkest te luisteren. Vandaag deel ik waarom het zo tof was én waarom jij ook een keer naar De Doelen moet. 

We gingen naar dit concert, Van Zweden dirigeert Tsjaikovski. We hadden deze avond al gepland voor dat bekend werd dat de dirigent, Jaap van Zweden, naar New York zou gaan om chef-dirigent te worden bij het New York Philharmonic én we konden hierdoor nog kaartjes op de toprang bemachtigen. Hoe tof is dat?!

Ik heb echt heel erg genoten van het concert. De muziek was echt heel erg mooi. Over de exacte muzikale kenmerken zal ik niet te veel zeggen, want ik heb er niet genoeg verstand van. Ik geniet van de muziek en het kijken naar het concert, maar daar dat kan ik niet netjes voor je verwoorden. Ik geniet gewoon van de manier waarop de muziek het ene moment een bepaalde dreiging kan hebben om vervolgens helemaal stil te vallen.

Wil je een beeld hebben van wat ik heb gehoord, dit was het programma van gisteravond.
Keuris – 3 Preludes
Tsjaikovski – Rococo-variaties voor cello en orkest
Tsjaikovski – Symfonie ‘Manfred’

Waarom jij naar De Doelen moet gaan!

Je vraagt je nu misschien wel af waarom jij zou moeten gaan. Er zijn genoeg redenen te bedenken, maar vandaag geef ik er drie.

 1. Live muziek vs. thuis muziek luisteren
  De muziek klinkt zoveel mooier dan wanneer ik thuis muziek luister via mijn laptop (ik heb hier geen radio). Het geluid is veel voller en de balans tussen de verschillende instrumenten komt heel anders naar voren.
 2. Even niets anders dan muziek luisteren
  Wanneer je live muziek aan het luisteren bent is het onmogelijk om wat anders te doen ondertussen. Je moet nu dus echt naar de muziek luisteren. Zo af en toe is dat echt heerlijk.
 3. De sfeer
  Stiekem is het ook gewoon een erg leuke sfeer. De mensen komen echt voor de muziek en dat maakt de sfeer over het algemeen ook erg prettig. Al vielen wij misschien wel wat op als thee drinkende studenten die wel op de toprang zaten 😉

Ben je overtuigd? Tot je 26e kan je voor tien euro naar een deel van de concerten en dan kan je zelfs een plek boeken op de toprang!

Zou jij een keer naar De Doelen gaan? 

De Doelen

Kijk hoe tof! Deze foto maakte ik vijf minuten voor het begin van het concert.

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

1 Reactie

 • Reply Te volbrengen - 13 maart 2016 at 16:55

  […] 5x De Doelen bezoeken (1/5). Met drie vriendinnen uit Rotterdam […]

 • Reactie