Vol plezier

Waarom ik een sponsorkindje heb.

Al een paar jaar sponsor ik via Compassion een meisje uit Kenia. Ik twijfelde al langer over de manier waarop ik iets voor een ander kan doen met mijn rijkdom* en het sponsoren van een kind leek me een goede manier om iets bij te dragen aan deze wereld. Het hebben van een sponsorkindje is niet alleen een manier om iets te doen voor een kind dat hulp nodig heeft én het is ook gewoon nog eens heel erg leuk! 

* Ondanks het feit dat ik een student ben, hoor ik nog altijd bij het rijkste deel van de wereld. 

Mijn keuze voor een sponsorkindje

In mijn tijd bij mijn studentenvereniging heb ik al meerdere keren een avond meegemaakt waarbij het over geld ging. De manier waarop je met je uitgaven laat zien waar je prioriteiten liggen. Toen ik ging nadenken over wat ik belangrijk vind, bedacht ik me dat ik graag een mooiere wereld wil achterlaten. Ik vind het belangrijk dat iedereen op de wereld een eerlijke kans krijgt. Ik geloof daarnaast ook dat dit iets is wat God van me vraagt, dat ik iets doe voor mensen die het minder hebben.
Al deze dingen bij elkaar zorgden er al langere tijd aan het nadenken was over hoe ik al deze dingen in mijn eigen leven wilde verwerken. Toen ik in die periode het boek Te klein om over het hoofd te zien las, was ik overtuigd. Ik wilde een kindje gaan sponsoren. Op die manier kan ik het leven van één persoon veranderen, een positieve wending geven. Kinderen die gesponsord worden via Compassion gaan namelijk langer naar school, krijgen medische en geestelijke zorg. Deze dingen zorgen er dan ook voor dat de gesponsorde kinderen een grotere kans hebben op een baan en ook een grotere kans hebben om leider te worden binnen hun gemeenschap*.
Ik besloot een kindje te gaan sponsoren, omdat de dingen die ik las en hoorde me raakte. Het liefst zou ik natuurlijk de hele wereld redden, maar dat gaat niet. Het feit dat ik nu één meisje de goede kant op kan helpen, is dus een goed alternatief.

*Al deze dingen zijn ook bewezen via onafhankelijk onderzoek van Bruce Wydick.

Bezwaren?

Ik weet natuurlijk dat er altijd bezwaren te bedenken zijn. Je weet nooit voor de volle 100 procent zeker of je geld echt levens gaat veranderen. Toch denk ik dat dit de beste manier is. Door één iemand verder te helpen, kan die persoon later ook anderen verder helpen. Zo kan iemand een betere baan zoeken, waardoor hij of zij de scholing van zijn kinderen kan betalen. Daarnaast zullen er ook andere mensen geholpen worden, doordat er integere leiders worden opgeleid.

Een kind sponsoren is ook gewoon leuk

Het hebben van een sponsorkindje is meer dan alleen maar geld geven. Je krijgt namelijk ook brieven van je sponsorkind en je kan brieven terug schrijven. Op die manier leer je, je sponsorkind kennen en kan je het kind laten zien dat het waardevol is. Ik probeer dit te doen door in mijn brieven mijn sponsorkind dingen te vertellen over mijn leven en over Nederland en natuurlijk door mijn sponsorkindje te vertellen dat ze waardevol is. Het schrijven van een brief is ontzettend leuk én het ontvangen is misschien nog wel leuker.

sponsorkind2

Mijn sponsorkindje

Je hebt inmiddels al een heleboel kunnen lezen over waarom je een kindje zou moeten sponsoren, daarom lijkt het me nu ook even leuk om iets te vertellen over mijn sponsorkindje. Het gaat om een inmiddels vijfjarig meisje uit Kenia. Toen ik op de website van Compassion keek, koos ik voor een meisje dat al langere tijd op een sponsor wachtte, verder had ik geen eisen. Het maakt mij immers weinig uit waar het kindje woont. Ik vond het overigens wel erg leuk om een meisje te sponsoren, vooral omdat ik zelf ook een vrouw ben. Daarnaast geloof ik ook dat het zo is dat vrouwen zeker een verschil kunnen maken binnen hun maatschappij, omdat zij de moeders worden van de volgende generatie.

Wil je meer weten, kijk dan op de website van compassion. Aan mij vragen mag natuurlijk ook!

Zou jij een kindje sponsoren? En wat vind je van het sponsoren van een kind? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie