Vol plezier

Waarom een tienerkamp leiden zo leuk is

Zoals je vorige week hebt kunnen lezen, was ik vorige week op tienerkamp. Dit was de vierde keer dat ik een tienerkamp heb geleid. Daarom leek het mij leuk om met jullie te delen waarom ik dat zo leuk vind. De beslissing om voor de vierde keer een kamp te gaan leiden maakte ik tenslotte niet voor niets.

Nieuwe mensen

Tijdens een kamp leer je snel nieuwe mensen kennen. Je bent tenslotte met een hele groep tieners op pad. Tijdens de week leren de deelnemers elkaar ontzettend snel kennen, maar ook wij als leiding leren ze snel kennen. Dat maakt de sfeer ontzettend bijzonder. Na de week is het dan ook altijd gek om weer afscheid te moeten nemen.

Leuke activiteiten

Hoewel ik geen held ben op een mountainbike en ik klimparken een beetje eng vind, geniet ik altijd van de activiteiten. Ik vind het elk jaar weer leuk om nieuwe spellen te bedenken voor de deelnemers of om oude activiteiten beter uit te werken. Tijdens een weekje kamp kan je gewoon meer doen dan wanneer je alleen thuis bent.

Veel gezelligheid

Dit sluit aan bij het eerste puntje. Het is gewoon erg gezellig met de deelnemers, maar natuurlijk ook met de leiding.

Met elkaar over je geloof kunnen praten

De kampen die ik tot nu toe heb geleid gingen uit van een christelijke organisatie, dus het geloof speelde tijdens die weken een belangrijke rol. Dit is te merken aan de dagelijkse gesprekken met je corveegroepje waarin wordt nagedacht over verschillende onderwerpen die betrekking hebben op het geloof. Daarnaast is het ook zo dat we elke avond een avondsluiting hebben waarin we over het geloof nadenken en zingen. Ik kan echt genieten van die momenten én ik leer elk jaar weer van de tieners.

Ben jij weleens op tienerkamp geweest? 

 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie