Leuke dingen

Waar waren jullie nou?! Over onze afwezigheid

Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben, is het hier de afgelopen tijd een stuk rustiger geweest. We waren druk bezig met een heleboel andere dingen én zaten ook in een klein blogdipje. Vandaag vertel ik waar ik de afgelopen tijd allemaal mee bezig ben geweest, want dat waren een heleboel dingen.

De afgelopen tijd zat ik in een blogdip. Een echte blogdip. Ik was bezig met afstuderen, kreeg een griepje en had ik een heleboel leuke dingen op de planning staan.

Afstuderen

William en ik zijn de afgelopen tijd erg druk geweest met afstuderen. Hij is er nog altijd druk mee bezig en ik weet inmiddels dat het me gelukt is. Ik heb gewoon mijn master Neerlandistiek in één jaar afgerond. Het heeft me wel wat moeite gekost. Zo was er een vak wat niet wilde lukken en miste ik meer dan een week doordat wat privéomstandigheden, die mijn begeleider gelukkig begreep. Hierdoor kreeg ik het toch voor elkaar om alles af te ronden. Ik ben echt ontzettend blij dat het me is gelukt. Ik ben gewoon klaar met studeren! Mijn studie Nederlands heb ik zelfs nominaal afgerond en daar ben ik best wel een beetje trots op.

Wat ga je nu doen dan?

Nu ik ben afgestudeerd is het, inderdaad, tijd voor een nieuwe uitdaging. In de afgelopen periode ben ik al druk bezig geweest met die nieuwe uitdaging. Een paar jaar geleden had ik namelijk al bedacht dat ik graag docent Nederlands wilde worden, maar daar bleken diverse mogelijkheden voor te zijn. Ik kon de universitaire lerarenopleiding gaan volgen, maar het was ook mogelijk om een traineeship te gaan doen. Toen ik dat hoorde besloot ik te gaan solliciteren. Uiteindelijk ben ik aangenomen voor dit traineeship en komend jaar zal ik daardoor niet alleen een opleiding tot docent volgen, maar zal ik ook drie dagen les gaan geven op een middelbare school. In de afgelopen periode ben ik dus druk bezig geweest met het vinden van een baan, zodat ik daadwerkelijk mag beginnen. Dit is me gelukt en komend jaar ga ik dus beginnen met mijn opleiding en met mijn nieuwe baan. Over deze uitdaging gaan jullie vast nog wel meer horen wanneer ik echt bezig ben.

Nu ik weet dat ik echt afgestudeerd ben, is het tijd voor vakantie. De komende weken ga ik genieten van mijn vrijheid, een tienerkamp leiden en ga ik toch ook maar aan de slag met mijn nieuwe opleiding.

Wat heb jij allemaal gedaan tijdens onze afwezigheid? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

1 Reactie

  • Reply Mijn nieuwe opleiding - 15 augustus 2016 at 07:13

    […] jullie laatst hebben kunnen lezen, ben ik met een nieuwe opleiding begonnen. Ik ga komend jaar namelijk de lerarenopleiding doen. Ja, […]

  • Reactie