Vol avontuur

Warschau, terugblik op een verrassende reis

Tijdens onze vakantie in Warschau hadden we jullie beloofd om nog meer te vertellen over onze tijd in Warschau, onze tips en natuurlijk over onze ervaringen met srprs.me. Vandaag is het tijd voor deze post, inclusief filmpje!

Warschau
Toen we vertrokken hadden we totaal geen idee wat we van Warschau konden verwachten. Ik wist ergens wel dat Polen mooie steden heeft, maar of dit ook voor deze stad zou gelden wist ik niet. We hadden verder ook geen idee hoe toeristisch het zou zijn…
Eenmaal in Polen aangekomen bleek dat Warschau niet heel toeristisch is, dat de stad modern en functioneel is, maar tegelijkertijd ook ontzettend mooie delen heeft. De bevolking was ontzettend vriendelijk en het was er niet gejaagd. Verder voelden we ons totaal niet onveilig in de stad. Dit alles zorgde ervoor dat we echt konden genieten, zoals jullie eerder al hebben kunnen lezen.
Er is genoeg te zien in de stad. Ga zeker eens kijken in de oude stad, maar ook een bezoekje aan park lazienkowski is de moeite waard. Wij hebben voor beide een hele dag genomen en er rustig rondgelopen. In het oude centrum lunchten we op een bankje en toen we naar het park gingen, vonden we een heel leuk restaurantje in de buurt. Voor weinig geld aten we daar heerlijk.

Warschau

Tips

 • Download Tripadvisor, via deze app kan je van alles vinden in de stad waar je bent, per prijsklasse. Je kan de stad die je gaat bezoeken downloaden, zodat je later offline de kaart kunt gebruiken én bezienswaardigheden/restaurants/musea kunt vinden.
 • Ga na je aankomst naar de plaatselijke toeristeninformatie, daar kan je een kaart van de stad vinden én foldertjes met bezienswaardigheden.
 • Zoek van te voren op hoe je van het vliegveld bij je hotel kan komen. Het is zonde om veel geld uit te geven aan een taxi wanneer je eenvoudig met het openbaar vervoer bij je hotel kan komen.
 • Ook de website Spotted By Locals geeft leuke tips voor de stad die je gaat bezoeken.Zeker wanneer je de wat minder toeristische winkeltjes, restaurantjes en plekjes wil vinden.

Srprs.me
Wij zijn erg positief over srprs.me, het is erg leuk om op vakantie te gaan zonder te weten waar je terecht zal komen. Doordat we niet wisten waar we zouden komen, konden we de vakantie niet van te voren plannen. We bekeken nu per dag waar we zin in hadden en genoten van wat we vonden. We hebben nu dingen gedaan die we normaal niet gedaan zouden hebben.
Hoewel de citytrip niet goedkoop was, was het de prijs zeker waard. We vlogen op fijne tijden, hadden een super fijn hotel én we konden genieten van een mooie stad die we anders niet snel gekozen zouden hebben!

Hebben jullie nog leuke vakantietips? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

4 Reacties

 • Reply Marieke 1 september 2015 at 17:37

  wat een onwijs tof filmpje!! Leuk om zo nog meer een indruk te krijgen van jullie vakantie! Ziet er super uit! Liefs Marieke

 • Reply Update 101 doelen - 30 november 2015 at 07:22

  […] een aantal doelen hebben jullie al kunnen lezen. Zo gingen William en ik op vakantie met srprs.me, maakte ik een strandwandeling tijdens het familieweekend van William zijn gezien en kreeg ik […]

 • Reply Te volbrengen - 29 januari 2016 at 15:47

  […] laten plannen en maken. (bijv. via http://srprs.me/) Onze ervaringen kan je hier, hier, hier en hier […]

 • Reply Vijf dromen die ik nog wil laten uitkomen - 30 maart 2016 at 07:08

  […] Verrassingsreis buiten Europa. Afgelopen jaar zijn Andrea en ik op verrassingsreis geweest met Sprs.me, maar dan binnen Europa. En dit is mij eigenlijk zo goed bevallen dat ik al […]

 • Reactie