Vol avontuur

Wat zijn de trends van 2016 ?

Een nieuw jaar is aangebroken en dat betekent veel nieuws op het gebied van trends! Hoe ziet ons huis eruit, wat gaan we eten en wat worden de nieuwe trends op het gebied van gadgets in 2016? In deze blog beschrijf ik een paar trends die mij opvielen in de video van Adjiedj Bakas. Benieuwd welke trends je dit jaar kan verwachten, lees dan snel verder. 

Overdreven eten
Afgelopen jaar was de term superfood al een trend in Nederland. Superfood is verzamelterm voor een reeks gezonde eetbare planten en vruchten die rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen, zoals: proteïne, mineralen en vitaminen. En ook dit jaar gaan we met ze allen peperdure organische, glutenvrije of lactosevrije producten kopen. Misschien betrap je jezelf er tegenwoordig ook wel op. We worden als mens steeds bewuster van de producten die we eten. Wat vinden jullie van deze trend? Koop jij ook al superfoods? Of houd je het bij de bewuste streekproducten?

Groen
Nee, Lingo komt niet terug op de tv. Groen is dit jaar de kleur voor de woontrend. Het bewuster omgaan met de natuur lijkt ook effect te hebben op de inrichting van ons huis. De natuur in huis halen is hipper dan ooit. Ook gaan we steeds meer gebruik maken van natuurlijke en recyclebare materialen.

Ruilen en delen
Een trend die vorig jaar ook al super hip was. Goede voorbeelden van een ruil en deeleconomie zijn de initiatieven Airbnb en Peerby. De meeste van jullie zullen Airbnb wel kennen, maar peerby is voor veel van jullie misschien nog onbekend. Peerby is een Amsterdams bedrijf dat mensen een platform biedt om in hun eigen buurt spullen te lenen of uit te lenen. Kortom heb jij een partytent nodig voor een feestje maar geen zin om er één te kopen? Bekijk dan op de website van peerby of er iemand in de buurt is van wie je het kan lenen.

Smartphone als betaalmiddel
Deze trend komt niet in de video terug van Adjiedj Bakas, maar is wel een trend die wel heel erg interessant gaat worden dit jaar. Wordt onze smartphone ons nieuwe betaalmiddel? Er zit tegenwoordig al een nfc chip in de nieuwste smartphones en is het is hierdoor dus al mogelijk om te betalen met je smartphone. Ik ben erg benieuwd hoeveel mensen er aan het einde van het jaar iets met hun smartphone hebben betaald. Als je de mogelijkheid zal krijgen zal je het doen of blijf je bij het betalen met je pasje?

Hieronder de video ‘Trends 2016’ van Adjidj Bakas.

Wat vind jij van al deze trends? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie