Uitdagingen

Welkom 2016, 10x tijd voor goede voornemens?

Het is de laatste dag van 2015, tijd om weer goede voornemens te bedenken! Of niet? Ik weet het meestal niet zo goed. Ik vind 1 januari altijd een gewone dag, dus waarom zou ik dan goede voornemens moeten maken? Tegelijkertijd vind ik het ook wel erg leuk om te bedenken wat ik in het komende jaar allemaal wil gaan doen en waarom. Ik heb besloten toch maar een lijstje met goede voornemens te maken, gewoon om dat het kan. Ik ga mezelf niets opleggen, omdat het dan een verplichting wordt. We gaan zien hoe ver ik kom. 

1. Een kledingstuk kopen bij de kringloop
Ik heb geen idee of ik een leuk kledingstuk kan vinden bij de kringloop. Misschien ook wel niet, dan doe ik het niet. Het lijkt me gewoon een leuke uitdaging. Vooral omdat het ook beter is voor het milieu, omdat je geen nieuwe grondstoffen hoeft te gebruiken. Het enige wat ik moet doen is kijken of het schoon en goed is. En thuis moet ik even een wasje draaien. Ik hou jullie op de hoogte.

2. Mijn eten een maand lang zonder verpakkingen kopen.
Mensen die helemaal verpakkingsvrij leven vind ik echt cool. Ik vind het echt heel knap dat iemand dat kan. Ergens, diep vanbinnen, zou ik het ook wel willen, maar het voelt ook erg onhaalbaar voor mij. Daarom wil ik gewoon proberen een maand lang verpakkingsvrij te winkelen. Op dit moment doe ik al hard mijn best door mijn groenten op de markt te kopen, maar ik ga kijken of het me helemaal gaat lukken.

Oeef, als ik mijn lijstje zo bekijk klink ik wel als een echte hippie. Misschien klopt dat ook wel een beetje. Een klein beetje dan.

3. Mijn master halen
Dit lijkt me logisch… Dus komende tijd ga ik veel studeren.

4. 5 kilometer kunnen hardlopen
Ik ben twee weken geleden begonnen met hardlopen en dat voelt goed! Deze keer wil ik het ook echt gaan volhouden. Dus als het goed is loop ik over tien weken vijf kilometer. (Met dank aan Evy)

5. Een rokje maken
Ik ben gek op gekleurde kleding, maar de meeste rokjes en jurkjes die ik kan vinden zijn vrij effen. Komend jaar wil ik mijn eigen collectie rokjes en jurkjes proberen te maken. Op die manier kan ik kleding dragen die ik echt leuk vind en die echt bij me past. Ik ben benieuwd!

6. Veel lachen 
Het afgelopen jaar was een super leuk jaar. Ik kreeg een relatie met William, maakte veel mooie dingen mee met vrienden, William en met mijn familie. Bij al die dingen heb ik veel gelachen, komend jaar is dat weer mijn plan.

7. Meer foto’s maken 
Bij een blog horen mooie foto’s. William en ik besloten laatst het boek Shoot* te kopen, omdat we mooiere foto’s willen maken. We hopen dat dit boek gaat helpen. Ik wil in ieder geval meer foto’s gaan maken, want dat vergeet ik zo vaak! Afgelopen kerst heb ik niet één foto gemaakt. Niet dat het erg is, op die manier heb ik meer tijd om me te focussen op de mooie dingen om me heen, maar foto’s maken vind ik ook erg leuk.

8. Modern Caligraphy leren 
Nog een boek dat ik kocht is het boek Doodles en Letters*. Een boek waarin er geschreven en getekend mag worden. Ik wil hier komend jaar mee aan de slag. Het boek inspireerde me ook om aan de slag te gaan met modern caligraphy. Het lijkt me namelijk super tof om kaartjes te kunnen schrijven met van die mooie letters!

9. Op de stopknop drukken voor de laatste halte.
Soms zijn er kleine kinderen in de bus die op de stopknop mogen drukken voor de laatste halte. Kleine kinderen mogen dat, omdat ze graag een keer op stop willen drukken. Ik wil het gewoon graag een keertje doen. Geen idee waarom, maar ik wil het gewoon graag.

10. Een pyjamadag houden.
Gewoon, een hele dag chillen in mijn pyjama (of joggingsbroek) en film kijken. Of een boek lezen! Gewoon lekker chillen. Ik ben bijna dagelijks bezig met mijn studie. Eén dag wat minder doen lijkt me een goed idee.

Doe jij aan goede voornemens? 

* Linkjes naar bol.com, als je iets koopt krijgen wij een paar centjes. Op die manier kunnen wij deze blog online houden!

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

3 Reacties

 • Reply Japke 31 december 2015 at 08:31

  Ik ben meestal niet van de goede voornemens, althans, ik vind het niet per sé nodig ze met 1 januari in te laten gaan. Je id verpakkingsvrij staat me heel erg aan, alhoewel ik niet zou weten hoe je dat moet doen. En je voornemen om bij de kringloopwinkel kleding te kopen vind ik ook heel mooi. Ik eens je in ieder geval een heel mooi 2016 toe!

  • Reply Andrea 31 december 2015 at 18:28

   Hoi Japke,

   Het is inderdaad niet noodzakelijk om 1 januari te beginnen, maar het is wel een mooi moment om er even over na te denken. Verpakkingsvrij winkelen is voor mij iets waar ik me nog in ga verdiepen. Op de blog “Leven zonder afval” staan er een heleboel tips. Jij ook een mooi 2016!

 • Reply Over dat ene goede voornemen waarbij ik mijn afval ga verminderen - 10 februari 2016 at 07:14

  […] mijn lijstje met “goede voornemens” hebben jullie kunnen lezen dat ik in dit jaar een maand geen afval wil produceren. Een […]

 • Reactie