Wonen & inrichting

Wonen op 25M2 #3 – de voordelen van klein wonen

Mijn studentenhuis was erg groot en toen ik mijn nieuwe huisje kreeg, was ik mij niet direct bewust van de voordelen van een kleine woning. Inmiddels ben ik me wel bewust van de voordelen en daarom kan ik ze vandaag met jullie delen. Als jullie ze hebben gelezen weet ik zeker dat jullie ook een kleine woning willen, want klein wonen is echt niet zo onhandig of vervelend als het lijkt! 

Sommige voordelen van klein wonen zijn misschien wat voor de hand liggend, terwijl andere misschien helemaal nieuw zijn voor jullie. Dit lijstje is dan zeker de moeite waard om te lezen!

Je moet minder schoonmaken 
Je huis is minder groot, waardoor je ook minder schoon hoeft te maken. Mijn keuken en badkamer zijn niet zo groot, dus die zijn zo schoon. Stofzuigen kost me ongeveer vijf minuten voor mijn hele huisje en ook de andere schoonmaaktaken zijn zo gebeurt.

Er passen minder meubels in je huis 
De inrichting is ook niet moeilijk, want je hebt niet heel veel mogelijkheden. Door je meubels efficiënt en slim te kiezen hoef je er niet veel neer te zetten om toch een leuke inrichting te creëren.

Er passen minder spullen in je huis
Wanneer je minder ruimte en minder meubels hebt kan je natuurlijk ook minder spullen kwijt. Hierdoor moet je extra kritisch nadenken voordat je iets in je huis neerzet. Zo probeer ik alleen het hoognodige in mijn huis te hebben. Dit past mooi in het minimalisme dat op dit moment best wel populair is. Ik ben er blij mee, want met minder spullen in je huis heb je ook meer rust in je hoofd. Nu alleen nog mijn hoofd netjes houden…

Opruimen kost minder tijd  
Minder ruimte, minder meubels en minder spullen. Niet alleen het schoonmaken gaat sneller, maar ook opruimen kost minder tijd. Als je minder spullen hebt, moet je er natuurlijk ook minder opruimen! Die tijd kan je mooi weer aan leukere dingen besteden. Helemaal top.

De energierekening  
Je hebt een klein huisje, dus je huisje is sneller warm. Dat zal je ook merken aan je energierekening. In mijn geval is het zelfs zo dat de zon meer dan genoeg is. Afgelopen winter heb ik de verwarming dus niet veel aangezet, want er was zon genoeg. 🙂

Zou jij klein wonen overwegen? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

1 Reactie

  • Reply Wonen op 25m2 #4 - De nadelen van klein wonen - 22 juli 2016 at 07:02

    […] bevindingen te delen over het wonen in een klein huisje. De vorige keer schreef ik nog over de voordelen die het wonen in een klein huisje heeft. Vandaag wil ik het juist over de nadelen […]

  • Reactie