Wonen & inrichting

Wonen op 25m2 #4 – De nadelen van klein wonen

Het is al een hele tijd geleden dat ik iets schreef over mijn kleine huisje en daarom leek het mij leuk om vandaag wat nieuwe bevindingen te delen over het wonen in een klein huisje. De vorige keer schreef ik nog over de voordelen die het wonen in een klein huisje heeft. Vandaag wil ik het juist over de nadelen hebben. 

In mijn vorige blog over mijn huisje was ik nog ontzettend enthousiast en zag ik vooral de voordelen van het wonen in een klein huisje. Inmiddels begin ik me steeds vaker te realiseren dat er toch echt wel nadelen zijn. Ik woon nog altijd met veel plezier in mijn huisje, geen zorgen! Het zijn gewoon wat kleine dingen die ik ook met jullie wil delen. Het is tenslotte wel zo eerlijk om de voor- en nadelen te delen.

Hitte

Hoewel ik de afgelopen dagen enorm heb genoten van het mooie weer, was er één groot nadeel. De zon staat van tien uur ’s ochtends tot half zes ’s middags op mijn ramen… Het was de afgelopen dagen dus enorm warm in mijn huisje. Ventileren is ook niet mogelijk in mijn kleine huisje. Ik zat dus met de gordijnen dicht en mijn raam helemaal open. Gelukkig kan ik mijn huisje makkelijk verlaten en dat heb ik dan ook een paar keer gedaan.

Rotzooi

Een klein huisje ruim je snel op en is dus snel weer netjes. Alleen wanneer iets niet hebt opgeruimd lijkt het direct een rotzooi. Er is altijd wel iets dat niet helemaal netjes is en daardoor lijkt het al snel een rotzooi. Dat vind ik erg jammer, want ik probeer het echt netjes te houden.

Geen aparte slaapkamer

Studeren, koken, eten, slapen. Alles moet in die ene kamer die ik heb. Het is niet direct een probleem, maar wanneer je kamer nog naar eten ruikt slaapt het toch wat minder lekker. Daarnaast is het soms wel jammer dat je altijd in dezelfde ruimte zit. Wanneer ik ’s avonds mijn boeken sluit om te gaan relaxen, zit ik nog wel op dezelfde bank. Hierdoor is het soms lastig om studeren en ontspannen te scheiden. Wanneer ik komend jaar veel werk ga hebben kan dit nog wel lastig worden. Je werk ligt tenslotte nog naast je wanneer je wil gaan ontspannen. Dan is de verleiding misschien toch meer aanwezig om nog even iets af te maken.

Herken jij één van deze nadelen? 

 

 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

2 Reacties

  • Reply Shirley 22 juli 2016 at 08:35

    Bij mij in huis is het ook heet nu. Ik heb denk ik 42m2 en wel een aparte slaapkamer. Meer dan genoeg voor mij alleen om heel comfortabel te wonen. Er zijn ook mensen in mijn flatgebouw die in hetzelfde formaat appartement samenwonen. Dat kan opzich wel, maar in mijn inbouwkledingkast heb ik eigenlijk echt geen ruimte voor de kleding van nog een persoon.

    • Reply Andrea 31 juli 2016 at 13:07

      Ik vind het echt knap als mensen kunnen samenwonen in zo’n klein appartement. Ik zou echt gek worden van alle spullen en het feit dat je nooit echt alleen kan zijn…

    Reactie