Wonen & inrichting

Wonen op 25m2 #5 – kastruimte

Het is weer tijd voor een mini-update over mijn kleine huisje. Het gaat vandaag namelijk over mijn kastruimte. Die is tenslotte klein, net als de rest van mijn huisje. Toch kan ik heel veel kwijt in mijn kasten en daarom ben ik er heel enthousiast over! 

In mijn huisje heb ik, naast mijn keukenkastjes, nog twee drie losse kastjes staan. Daarnaast heb ik nog een bergruimte op de begane grond van het appartementencomplex. In die bergruimte heb ik niet heel veel spullen staan. Ik wilde namelijk zo min mogelijk onnodige spullen in mijn huisje hebben en spullen die je in de berging zet zijn vaak een beetje overbodig. Anders zou je ze wel in je huisje hebben staan, toch? In mijn berging staan uiteindelijk mijn fietsen, een fietspomp en mijn klapstoeltjes (die ik zelden gebruik). Oké, genoeg over mijn berging. Laten we het over de losse kasten in mijn huisje hebben!

Pax garderobekast

Deze kast heb ik in de hal van mijn huisje staan, omdat ik er daar ruimte voor heb. Ik ben zo blij met deze kast, omdat hij niet heel diep is, maar wel heel hoog. Hierdoor kan je er echt ontzettend veel in kwijt. Ik bewaar er mijn kleding, extra dekbed, aantekeningen, tassen, schoenen en mijn cosmetica in. Er ligt dus genoeg.
De kast zelf is de goedkoopste uitvoering van de Pax, dus gewoon wit. Ik heb er wel een hangdeel in dat speciaal is aangepast op de diepte van de kast. Deze kast is echt een topper! Mocht je nog op zoek zijn naar een goede kledingkast, dan is dit zeker een aanrader!

De kast is, zoals je misschien al wel kon raden, te koop bij de Ikea. Het handige is dat je de indeling helemaal zelf kan bepalen. Op die manier kan je er precies in kwijt wat je wil.

Expedit

Ook van de Ikea, maar deze is helaas niet meer te koop. Er is wel een vervanger en die is denk ik net zo handig! De kast is namelijk echt een topper! Je kan er twee lagen boeken in kwijt én het is een mooie kast in de woonkamer. In de vakjes kunnen naast boeken, namelijk ook decoratieve materialen worden neergezet.

Een schoenenkastje

Deze blog had ik al een hele tijd geleden geschreven, maar ik had er toen geen foto bij. In de tussentijd heb ik nog een kast toegevoegd, namelijk een schoenenkastje. Mijn kledingkast was erg vol en er lagen regelmatig losse schoenen in mijn huisje, dus een schoenenkast leek een goede oplossing. De kast past precies naast mijn kledingkast. Ideaal. Ik kan er een groot deel van mijn schoenen in kwijt en ik kan ook nog eens wat losse spullen op het kastje leggen. Nu hoef ik nooit meer te zoeken naar mijn handschoenen of mijn sleutels!

Wat voor kasten heb jij in je huisje? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie