Vol smaak

Dingen die ik nog een keer zelf wil koken (of bakken)

Koken vond ik altijd al erg leuk. Toen ik nog thuis woonde begon ik al jong met het maken van nasi of macaroni. Met een pakje. Toen ik op kamers ging leerde ik steeds beter koken en tegenwoordig kook ik steeds meer dingen zelf en probeer ik zo min mogelijk pakjes of zakjes te gebruiken. Ik heb een goedgevuld kruidenkastje en daar maak ik graag gebruik van. Toch zijn er nog een altijd dingen die ik altijd kant en klaar koop, terwijl je ze best makkelijk zelf kan maken. Vandaag deel ik een aantal dingen met jullie die ik graag een keer zelf wil maken. 

Een van mijn doelen voor komend jaar is een maand lang geen afval produceren met het eten dat ik koop. Hiervoor moet ik dus ook veel meer dingen zelf maken, dus deze dingen sluiten daar helemaal bij aan. Daarnaast vind ik het gewoon heel erg leuk om zelf weer nieuwe dingen te leren.

Wraps, tortillachips en pitabroodjes 
Drie dingen die ik regelmatig gebruik en altijd gewoon koop. Een paar weken geleden bedacht ik me dat het maken van wraps niet moeilijk kan zijn. Toen ik me bedacht wilde ik het eigenlijk direct proberen, maar helaas is het me tot nu toe niet gelukt. Met het idee dat ik een heleboel dingen makkelijk zelf kan maken werd ik steeds enthousiaster. Het idee om een keer tortillachips en pitabroodjes te maken kon dan ook niet achter blijven. Toch maar een keer proberen binnenkort.

Brood 
Tjah, dit schijnt gewoon erg lekker te zijn. Ik denk dat ik maar eens met dit recept ga beginnen. Een goed idee voor op zondagochtend. Jum! Wie weet volgt er binnenkort dan een keer een ander brood. Ik wil het dus echt helemaal zelf maken, dus niet met een broodmachine. Volgens mij kost het wel veel tijd, maar is het dan ook wel erg lekker! Iemand ervaring?

Crème fraîche, ricotta en mascarpone 
Het idee om deze dingen zelf te maken kwam met kerst. Ik had mascarpone nodig en schrok, net als de voorgaande jaren, van de prijs en besloot dat ik het een keer zelf wilde maken. Na dit eerste idee volgde de rest snel. Ik ben heel benieuwd of het ook echt zo makkelijk is als deze recepten suggereren.

Wat zou jij nog graag een keer zelf koken?

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie