Leuke dingen

De zoektocht naar een nieuwe agenda

Nu oktober bijna is afgelopen, gaan we wel heel hard richting volgend jaar. De eerste afspraken voor komend jaar heb ik inmiddels al gemaakt en ook de eerste deadlines voor komend jaar staan. Daarom leek het me wel tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe agenda. De afgelopen jaren had ik een fijne agenda van Moleskine, ik ben er erg tevreden over, maar wil voor komend jaar toch een wat vrolijkere agenda. Vandaag deel ik een aantal leuke tips met jullie! 

Flow

Als eerste de agenda van de Flow, een fijn tijdschrift met mooie afbeeldingen en interessante onderwerpen(klik hier voor een leuk filmpje waarin de makers van deFlow zelf uitleggen wat Flow is). Voor ik ging studeren las ik dit tijdschrift altijd met veel plezier, tegenwoordig gebeurt dit helaas niet zo vaak meer, door het tijdgebrek.
De agenda ziet er mooi uit en biedt voldoende schrijfruimte, omdat de dagen links staan en er rechts schrijfruimte is, net als bij mijn huidige agenda. Wat ik jammer vind is dat er geen lijntjes zijn bij de dagen, waardoor het snel erg chaotisch wordt op een pagina. Ik schrijf namelijk altijd alles door elkaar heen. Lijntjes helpen dan om een beetje orde aan te brengen in de dagen.
De agenda kost €16.95, wat mij betreft een prima prijs, omdat ik mijn agenda altijd erg intensief gebruik.

agenda2

Bron van de afbeeldingen.

Hema

De agenda’s van de Hema zien er mooi uit aan de buitenkant en zijn eenvoudig aan de binnenkant. De binnenkant is namelijk erg minimalistisch en gewoon zoals je van een agenda gewend bent. Een groot voordeel van deze agenda’s is dat ze lijntjes hebben. Een ander voordeel is dat ze dat ze erg goedkoop zijn. De gemiddelde prijs is namelijk ongeveer €7. Voor de prijs kan je het dus zeker niet laten. Toch zouden ze wat mij betreft net een wat gezelligere binnenkant mogen hebben.

 

agenda

Bron van de afbeeldingen: Hema

De Team Confetti agenda

Team Confetti is sowieso een super leuke blog die je eigenlijk gewoon zou moeten kennen. De blog wordt geschreven door de ontzettend creatieve Olga en één van de dingen die zij maakt is dus deze agenda. Deze ziet er vrolijk uit, bevat leuke afbeeldingen en heeft, net als de agenda van de Hema, lijntjes, dat is erg fijn. Helaas is er één groot nadeel, want de agenda heeft een ringband. Dit lijkt op het eerste gezicht geen nadeel, maar wanneer je agenda veel in een tas zit gaat de ringband vaak toch erg snel kapot. Dat maakt toch wel dat ik ga twijfelen over de eventuele aankoop van deze agenda. Tóch vind ik hem zeker de moeite waard. De agenda kost €17.95 en is hier te koop.

Wat ik trouwens ook erg leuk vind is dat je op de website van Team Confetti het proces van het maken van de agenda (gedeeltelijk) kan volgen.

aHR0cCUzQSUyRiUyRnd3dy50ZWFtY29uZmV0dGkubmwlMkZ3cC1jb250ZW50JTJGdXBsb2FkcyUyRjIwMTUlMkYwOSUyRmFnZW5kYV9mdWxsLmpwZw==

Bron van de afbeelding. Hier kan je ook meer afbeeldingen van deze toffe agenda zien!

Maak jij nog gebruik van een papieren agenda en welke heb je? 

Zoals je ziet is er bij sommige artikelen weer een bol.com link te zien, deze is zodat wij misschien ooit een beetje geld kunnen verdienen om de kosten van de blog te dekken. Voor de producten van Team Confetti en de Hema geldt dit niet.

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

2 Reacties

  • Reply Anne 28 oktober 2015 at 11:10

    Ik was ook al aan het nadenken over een nieuwe agenda. Sinds een paar maanden doe ik aan een wat uitgebreidere styling van mijn agenda (zoals veel doen met de Erin Condren life planner), waardoor ik sowieso een ringband agenda nodig heb. Het liefst met zo min mogelijk ‘vrolijkheid’ er al in, zodat ik dat zelf kan doen 🙂

    • Reply Andrea 28 oktober 2015 at 11:21

      Erin Condren moest ik even Googlen, maar dat ziet er tof uit! Als je het zelf wil stylen is een simpele agenda wel een vereiste, ja! 🙂 Ik vind het zelf toch wel fijn als mijn agenda een beetje vrolijk is, maar wel rustig, anders ziet het er snel zo vol uit…

    Reactie